Uuh… Elämää.

Anteeksi hiljaiselo. Elämä menee kamalaa vauhtia.

Tein muutama viikko sitten masennustestin netissä. Tulos: kohtalainen masennus. Oltuani kerran vakavasti masentunut toimin heti ja varasin ajan terapeutilleni. Sain sen kahden viikon päähän. Kun menin terapeutille, oli hän muuttanut ja unohtanut kertoa asiasta minulle, joten istunto jäi väliin. 🙄 Huomenna on uusi aika.

Masennukseen on syitä. Yksi on sen tajuaminen, ettei minulla ole enää perhettä. Ei ole vanhempia ja valjenkin kanssa suhde on vähän niin ja näin. Tajusin sen, etten ole koskaan saanut vanhemmiltani sitä tukea, apua ja ymmärrystä, jota minä olisin tarvinnut. He ovat aina auttaneet, mutta omista lähtökohdistaan, eivät minun ongelmani näkökulmasta. Jos olen sitten tehnyt eri tavalla kuin he neuvovat edes kuunetelematta itse ongelmaa ja tarvetta, on turha tulla koskaan enää pyytämään apua.

Ja sitten vielä se, että äiti katkaisi mieluummin suhteensa minuun ja lapsenlapsiinsa kuin tyytyi siihen, etten kykene organisoimaan elämääni hänen ehdoillaan. Todella surullista. En ole vieläkään kertonut lapsille tästä enkä tiedä miten voisin sen ikinä tehdäkään.

Toinen asia, joka on johtanut mielialan alenemiseen on se, että olen ollut järjettömän stressaantunut puolitoista vuotta. Ensin edellisessä työpaikassani jouduin työpaikkakiusatuksi. Oma esimiehenikin saatiin kääntymään minua vastaan ja oloni tuli niin sietämättömäksi, että sanouduin irti tyhjän päälle.

Onneksi löysin mahtavan työpaikan pian irtisanoutumiseni jälkeen, mutta nyt alkoi toisenlainen stressi, kuten tästä blogistakin olette saaneet lukea. Uusi työpaikka on ihana, työ on juuri sellaista kuin mistä olin unelmoinut. Siitä alkoi stressi, että miten minä pärjään. Huijarisyndrooma. Huono ammatillinen itseluottamus.

Kunnes juttelin uracoachausta tekevän työkaverini kanssa. Maailmani räjähti tajutessani, että minullakin on vahvuuteni, omat supervoimani, joita en pääse käyttämään ja siitä syntyy stressi. Kirjoitan tästä oman postauksen myöhemmin. Pointtina se, että mun ei tarvitse olla muuta kuin olen ja että minullakin on upeaa annettavaa töissä, pitää vaan osata ja saada hyödyntää se.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s